Pambuka kanggo proses stamping lembaran logam

2022-04-28

1ã Dhéfinisi pangolahan lembaran logam

Pangolahan logam lembaran minangka jinis teknologi pangolahan logam. Biasane, sawetara lembaran logam dipencet kanthi tangan utawa mati kanggo ngasilake deformasi plastik kanggo mbentuk wangun lan ukuran sing dikarepake, lan bagean sing luwih rumit bisa dibentuk kanthi welding utawa mesin cilik. Iki utamané dikenal minangka nglereni lan riveting sheet metal, kang mbutuhake kawruh tartamtu saka Processing sheet metal, kayata nglereni lan riveting. Bagean lembaran logam yaiku bagean logam lembaran, sing bisa diproses kanthi stamping, mlengkung, peregangan lan liya-liyane. Contone, cangkang wesi ing njaba mobil yaiku bagean logam lembaran. Proses pangolahan logam sing cocog karo proses sheet metal kalebu casting, forging, machining, lan liya-liyane, lan kekandelan logam produke biasane ora konsisten.

2ã Klasifikasi proses lembaran logam

â  Lembaran logam manual

Mung alat sing relatif prasaja digunakake, lan umume karya rampung kanthi tangan. Utamane dikonsentrasi ing bidang perbaikan mobil, seni, pariwara lan liya-liyane

â¡ Stamping lembaran logam

Kanthi bantuan saka daya saka peralatan stamping conventional utawa khusus, piring logam langsung deformed dening pasukan deformasi ing die, supaya minangka kanggo njupuk teknologi produksi produk piring logam karo wangun tartamtu lan specification. Iki mung ditrapake kanggo jinis produk kanthi macem-macem siji, output gedhe, struktur cilik lan produk sing relatif stabil

⢠lembaran logam NC

Nggunakake teknologi kontrol numerik lan peralatan kanggo nindakake Processing ewah-ewahan bentuk kadhemen lengkap saka piring logam, utamané kalebu punching, nglereni, lempitan, welding, riveting, perawatan lumahing lan pangolahan liyane. Iku cocok kanggo produk karo kumpulan cilik, akeh varieties lan ukuran gedhe

3ã Karakteristik proses stamping lembaran logam

â  Produk sing dipencet nduweni kualitas sing apik, kayata permukaan sing alus, presisi dhuwur, stabilitas relatif lan bisa diijolake; bobot entheng, rigidity apik lan kekuatan dhuwur; Proses stamping uga bisa ngolah benda kerja sing angel diproses kanthi cara pangolahan liyane, kayata bagean cangkang tipis, benda kerja kanthi flanging, undulation, stiffeners, lan liya-liyane. stabil lan interchangeability apik

â¡ Produk Stamping ora perlu utawa mung butuh potongan cilik, kanthi panggunaan bahan sing dhuwur lan biaya bahan kerja sing murah.

⢠Efisiensi produksi sing dhuwur, operasi sing gampang, gampang diwujudake mekanisasi lan otomatisasi. Dilengkapi baris produksi majeng, iku bisa éling operasi mechanized lengkap-otomatis dipakani, stamping, part njupuk lan mbusak sampah, karo kakiyatan pegawe kurang.

⣠Die sing digunakake ing pangolahan pers umume nduweni struktur kompleks, siklus produksi sing dawa lan biaya sing dhuwur. Mulane, proses stamping biasane digunakake kanggo produksi batch lan massal, lan produksi batch siji lan cilik diwatesi.

4ã jinis bahan lembaran logam

â  Lembar gulung dingin biasa SPCC

SPCC nuduhake rolling terus-terusan saka ingot baja menyang kumparan baja utawa sheet karo kekandelan dibutuhake dening pabrik rolling kadhemen. Ora ana proteksi ing permukaan SPCC, sing gampang dioksidasi nalika katon ing udhara. Utamane ing lingkungan sing lembab, kacepetan oksidasi luwih cepet lan katon teyeng abang peteng. Lumahing kudu dicet, dilapisi utawa dilindhungi nalika digunakake.

â¡ Lembaran baja galvanis SECC

Substrat SECC minangka koil baja sing digulung kadhemen umum, sing dadi produk galvanis elektro sawise degreasing, pickling, electroplating lan macem-macem proses pasca perawatan ing baris produksi galvanis elektro sing terus-terusan. SECC ora mung nduweni sifat mekanik lan kemampuan proses sing padha karo lembaran baja sing digulung kadhemen umum, nanging uga nduweni resistensi korosi sing unggul lan tampilan dekoratif. Nduwe daya saing lan substitusi sing apik ing pasar produk elektronik, peralatan rumah tangga lan perabotan. Contone, SECC digunakake akeh ing sasis komputer.

⢠Hot dip pelat baja galvanis SGCC

Hot dip galvanis kumparan baja nuduhake produk setengah rampung sawise pickling panas-mbalek utawa rolling kadhemen, kang sakabeheng, annealed, nyemplungaken ing adus seng molten karo suhu watara 460 ° C, lan banjur ditutupi karo lapisan seng, lan banjur quenched, tempered, leveled lan kimia dianggep. materi SGCC harder saka materi SECC, karo ductility miskin (nyingkiri desain pumping jero), lapisan seng luwih kenthel lan weldability miskin.

⣠Baja tahan karat SUS301

Isi Cr (kromium) luwih murah tinimbang SUS304 lan resistance karat miskin, nanging bisa diwenehi pasukan tensile apik lan atose sawise Processing kadhemen lan wis kelenturan apik. Biasane digunakake kanggo spring shrapnel lan anti em.

⤠Baja tahan karat SUS304

Salah siji sing paling akèh dipigunakaké stainless steels, amarga ngandhut Ni (nikel), iku sugih ing resistance karat lan panas resistance saka baja ngemot Cr (kromium). Nduwe sifat mekanik sing apik banget, ora ana fenomena hardening perawatan panas lan ora ana elastisitas.
  • QR